Monday, February 28, 2011

alahai...jariku....!!!

hyep...
apa ler bala mai dkt anies nie...upssss...not nice sebut 'bala'...lebih manis sebut 'dugaan'...
cter dia mcm nie...last week dlm arie ahad ler kot...jari tangan kiri yg tengah anies nie nyut2 jew rasa...suma benda bwt x kena...ingatkan x dak apa ler...ignore jew la...tapi makin hari makin menjadi-jadi plak dia punya nyut2...


sampai ler hari rabu anies da x blh nak tahan pergi ler klinik kesihatan macalister...doc just bagi ubat n dia ckp jari anies nie bengkak but not sure kena apa...dia tanya anies, anies pun x sure kena apa...makan ubat pun x jalan jgk...nyut2 teramat sgt...esok 2 pergi klinik swasta plak...pun sama jgk...just bagi ubat....still x jalan2 jgk sakit nyer 2...malam khamis 2 menangis x hengat ler...sampai x dak space da jari nak bengkak...


esok 2 anies da x blh nak thn sesgt...tros pergi hospital pulau pinang (A&E)....doc 2 check n tekan jari yg bengkak 2 x hengat punya...doc suh g x-ray coz takut infection trok...pergi ler plak x-ray...n hasil x-ray doc ckp x dak per sgt...doc refer ke klinik ortopedik...disebabkan time yg anies pergi 2 lunch hour...so kena dtg lepas lunch hour...


anies pun pergi ler klinik ortopedik lepas lunch n doc lelaki muda plak yg check....perggghhh...hehe...
dia check jari anies n tekan x hengat punya...sampai bergenang air mata anies dia punya dok tekan...
pas 2 dia kata jari anies nie da ada nanah...maybe kena sengat binatang...doc ajak pergi bilik rawatan coz doc nak belah jari buang nanah...what...!!!!belah jari...tobat KECUT woiiiii....muka anies jew brutal...tp hati anies x pyh nak ckp ler punya kecut...but x mau tunjuk kekecutan gitu...dengan steady nyer anies pun ikot ler doc 2...sekali dia bwk keluar perkakas nak belah jari...zuuuppp...diam sampai x blh nak ckp....anies duduk n letak jari atas katil...doc datang ikat jari tengah dgn glove n cocok ubat bius...5 tempat babe...diulang 5 okies...cocok 1 hingga 4 ok lagi...mai masuk yg ke 5...doc cocok btol2 tempat sakit...tros menangis ler jwb nyer....blh plak dia tanya.."sakit ker"...waduhhh...soalan apakah itu doc ooiii....dengan pantas jari anies da jadi batang kayu...keras nak mampos...mula ler upacara membelah jari anies...mak aiiii...gerun 2...tgk jari sdiri kena belah...nasib baik ler jari 2 da x rasa apa da...nanah kluar agak banyak jgk ler...


da abis doc buang nanah..dia cuci n balut ler...tiba2 jew anies rasa semacam jew badan anies...pening, meloya, panas...serius x pernah rasa mcm 2...baju da lencun dgn peluh walaupun dlm bilik 2 sejuk gler...doc tros tanya 'r u okies'...anies baru jew ckp 'saya rasa pening n mcm nak muntah'...tros anies rebah n nurse tarik bwk pergi sinki dkt sebelah anies...nasib dekat jew sinki 2...doc suruh rehat n dia check bp anies...bp anies low...doc ckp maybe anies alergik ubat bius...nurse call my fiance suh dtg amik anies coz anies da x blh drive...n doc give me mc sampai selasa (1/3/11)...yessss...hehehe...but jari anies still x ok lagi...still ada nanah lagi...tiap2 arie kena bwt dressing di klinik 1 malaysia...selasa nie kena jumpa doc blk coz nak bwt rawatan susulan...


anies nie left handed...tangan carik makan 2...susah sgt...suma benda x leh bwt...sakit sgt klu tersentuh...
hope sesgt jari anies cepat sembuh...hehe...


alahai...jariku yg sudah di siat2...

~anies muy hermosa~

Thursday, February 24, 2011

~C.I.N.T.A~

CINTA ibarat gurauan dalam kehidupan..
kadang-kadang buat kita ketawa..
kadang-kadang buat kita terasa..
dan gurauan yang membuat kita memahami bermacam-macam emosi..
jikalau mencantikkan lukisan itu adalah warna..
maka yang mencantikkan kehidupan itu adalah CINTA..
tetapi CINTA ibarat hantu..
semua orang percaya CINTA tapi tidak semua yang akan jumpa CINTA...

jikalau kita CINTAkan dia...biarlah dia sendiri yang rasa..
bukan sebab kata CINTA kita tetapi sebab rasa CINTA yang datang dari hati dia sendiri...

from novel  "doktor cinta" - dyadila

with luv
~aniesadeq~

Wednesday, February 23, 2011

10 'JANGAN' dalam perhubungan cinta


Bukan mudah untuk menjaga menjaga sesuatu perhubungan jika cinta tidak dibaja dan dipupuk betul-betul. Oleh itu, sentiasa elakkan diri dari melakukan sesuatu yang merenggangkan rasa cinta di hati masing-masing. 

1. JANGAN membandingkan si dia dengan jejaka atau gadis lain terutamanya bekas kekasih kamu.
Jangan sesekali cuba membandingkan si dia dengan orang lain terutamanya dengan  bekas kekasihmu. Mungkin dia tidaklah sehebat yang ‘lama’, namun perbandingan ini akan membuatkan dirinya merasa rendah diri dan tercabar. Jadi, terimalah si dia seadanya kerana dia mungkin mempunyai kelebihannya tersendiri.

2. JANGAN sesekali berbohong ataupun menyimpan rahsia
Sifat jujur amat dititikberatkan dalam sesuatu perhubungan. Oleh itu, jangan sesekali cuba berbohong atau berahsia dengan pasangan anda dalam apa hal sekalipun. Jika sekali anda berbohong, kepercayaan antara satu sama lain akan pudar. Sikap curiga pula akan menghantui diri dan memburukkan perhubungan anda. Maka, amalkan sikap terbuka dan berterus-terang sesama anda. Ingat, “Honest hearts produce honest actions.”

3. JANGAN lupa hari penting dalam hidupnya.
Jangan jadikan sikap pelupa dan tidak endahmu dalam mengingati hari-hari istimewa si dia memudarkan rencah perhubunganmu. Rasanya tidak sukar untuk anda mengingati setiap tarikh-tarikh penting itu. Hanya bulatkan di kalendar atau membuat ‘reminder’ di handphone anda, kan? Mungkin ramai lelaki yang tidak ambil kisah, namun sekadar sekeping kad ucapan atau kiriman bunga pasti menguntum senyum di bibirnya. 

4. JANGAN memperbesarkan masalah ataupun memanjangkan pertengkaran.
Andainya timbul perselisihan atau pertengkaran dalam perhubungan, tidak salah jika anda beralah. Selesaikan ketidaksefahaman ini dengan tenang dari hati ke hati. Jika si dia masih ‘panas’, tunggu masa yang sesuai untuk berbincang dan menyelesaikan masalah ini agar perhubungan tidak tergugat. 

5. JANGAN cuba untuk mengongkong atau menyimpan perasaan cemburu .
Sikap cemburu yang membabi-buta kadang-kala akan menghancurkan sesuatu ikatan. Siapa kata ‘cemburu’ tidak perlu, tetapi biarlah berpada! Usahlah terlampau cemburu sehingga mengongkong dirinya yang akan membuatkan si dia sakit hati dan bosan.

6. JANGAN berpura-pura tidak mempercayainya ataupun menguji setebal mana cinta si dia terhadap kamu
Usahlah keterlaluan dalam menguji cintanya terhadap dirimu. Tak salah jika anda ingin menguji kesetiaannya atau kedalaman cintanya terhadapmu, namun sikap ini mungkin memakan diri. Si dia mungkin sukar menerima jika kamu langsung tidak mempercayainya.


7. JANGAN menunjukkan perasaan bosan dengan apa yang dilakukan
Cuba tunjukkan sedikit minat kamu terhadap apa yang dilakukan oleh pasangan anda walaupun ada bosan. Ini merupakan tanda sokongan anda terhadap minat atau hobinya. Contohnya, si dia suka merupakan seorang ‘kaki bola’. Apa kata , anda cuba meluangkan masa menemaninya menonton perlawanan bola sepak di TV atau di stadium. Pasti si dia amat menghargainya dan sesambil itu boleh ‘menayang’ anda pada teman-temannya, kan? 


8. JANGAN lakukan perkara yang sama setiap kali keluar ‘berdating’
Cuba lakukan perkara yang berbeza setiap kali keluar bersama. Jika asyik keluar makan dan menonton wayang sahaja, lambat-laun akan terbit perasaan jemu pula. Try to search for new and unusual things to do. Contohnya,  bermain bowling, menaiki ‘roller-coaster’ ataupun berkelah. Anda juga boleh membuat aktiviti berkumpulan yang mana mungkin akan lebih menyeronokkan, bukan?

9. JANGAN melontarkan kata-kata yang menyakitkan hatinya.
“The tongue is more to be feared than the sword”Wah, anda perlu berhati-hati dengan setiap patah perkataan yang anda lafazkan. Cuba kawal diri anda sesama bertengkar dengannya. Jangan menghina dirinya dengan ayat yang boleh menyinggung hati dan perasaannya. Bak kata pepatah lama, “terlajak  perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya!”

10. JANGAN menjatuhkan air mukanya.
Elakkan melakukan perbuatan yang boleh menjatuhkan air mukanya. Mungkin anda tidak sengaja atau sekadar mahu bergurau, tetapi pastikan gurauan anda kena pada tempatnya.  Kadang-kala, kita akan merasa lebih terluka jika dimalukan oleh orang yang tersayang.

so anies dont try nak buat benda alah nie suma...jangan pandai post aje tapi x praktik...anyway anies n fwenz selamat mencuba yer!



~anies muy hermosa~

~selamat sudah menjadi tunangan en.adeq~

holaaaa....


19hb baru nie anies da selamat menjadi tunangan kepada en. syed ariezam...
alhamdulillah...suma nyer berjalan dgn lancar...apa yg anies nak bwt suma menjadi...
but agak keletihan jgk la...al maklum ler suma benda nak bwt sendiri...
mujur ler ada adik beradik yg byk sgt membantu...tq so much to adik beradik ku...
memang stress bwt keja last minit...yer laa...umah tumpangan yg anies nak guna 2 x blh guna awal...
petang jumaat 2 la segala benda anies kena bwt...sampai menangis coz letih n stress...
nasib en. tunang byk membantu jgk...anies kena jd runner beli barang last minit yg x ckp...
bayangkan ler pelamin anies siap pg sabtu 2...nasib majlis mula lepas asar...sempat ler nak touch apa yg patut...tersangat puas atie bila tgk hasil kerja kami adik beradik bwt pelamin n meja makan...
hehehe...bab makan serah pada adik anies yg set up...makanan pun simple jew...

  • bihun yg sedap (makcik tie n makcik ina masak)
  • kuih popia, seri muka, karipap sardin n ubi tempah dkt kawan mama...
  • kek coklat tempah dkt kawan anies...
  • capati di sponsor oleh abg ipar...
  • air oren...
2 jew la makanan yg dapat anies jamu untuk tetamu...selamat laku jgk suma mknan...siap mintak tambah kek...but da abis...1 lagi nak tau x...anies kena marah dgn suma org...coz diaorg kata anies nie buas...
x reti nak dok diam2 dlm bilik...nak dok dlm bilik mcm mana klu da kawan2 dtg...x kan x mo layan kan...nanti apa plak kwn2 ckp...rimas btol nak dok senyap jew...


nanti anies upload pic tunang utk tatapan suma yer...sabar yer...apa2 pun anies nak berterima kasih dkt my adik beradik coz byk tolong anies...my kawan2 yg sudi dtg n bg hantaran (cantik tau)...n kepada suma yg x dpt dtg but wish dkt anies thanks a lotzzzz....





with luv 
~anies muy hermosa~

Wednesday, February 16, 2011

dup...dap...tinggal x berapa arie jew lagi...

hey ladies...
tinggal lagi 2 hari jew lagi 4 my engagement day..
nak kata 'ketaq' x adalah sgt..but takut 2 ader ler ckit coz takut apa yg anies harapkan x bjalan mcm yg anies harapkan..anies da siapkan serba ckit untuk majlis nie..nasib ada adik n kakak yg byk tolong anies bwt suma keja..n x lupa jiran ku yg tersgt sporting n byk tlg anies..
kalau harapkan anies sorang maybe x jadi ler keja..
anies bwt majlis nie kecik jew..x dak ler besar bagai nak rak..
just 4 family n close fwenz jew..makanan pun simple jew..
kelmarin anies da bwt pelamin ckit...x mau kelam kabut utk esok nak bwt keja..
nanti anies update lepas majlis ptunangan anies yer...


~Selamat bertunang 2 both of us~




anies muy hermosa

Thursday, February 10, 2011

kurus....!!!!!

pssssttt...
lagi dekat nak btunang+kahwin nie semangat utk kurus bertambah2...
but boleh ker nak kurus...???anies must do it...okies...
x kira apa jd skali pun anies kena kurus ckit...

skang nie after off hour anies g jogging...
hari 1st g jongging mcm ngan org tua blari...semput...
msk 2nd day, anies da quite ok ler...
n hari2 stros nyer maintain jew...
kira mcm da boleh nak blari non stop...
n 1 lg everyday anies mesti bwt 'seat up'...(btol ntah eja)
utk 'mengempiskan' perot yg sedia ada 'boroi'...
hope blh ler menjadi 'kempis'...kehkeh...

1 jew anies agak susah nak control...
"makan"...bab nie memang agak slow ler nak control...
x blh nak tahan godaan mknan yg sedap2...

but I would try  the best to see "gojes" in  my wedding day


see her body...jgn mimpi ler nak dpt body mcm nie anies oiii...

really adore her...

anies muy hermosa




Monday, February 7, 2011

apa punya malang daaaa...

hyepp...

da lama x merapu dkt cnie...
anies nak gtau nie...
last week nasib malang telah menimpa anies...
da ler nak dkt hari2 btunang...mangkuk nyer binatang bernama "cali" telah membuang sisa toksik nyer ke muka anies...adussss....da la pedih...x ckp dgn kepedihan,da tue meninggalkan kesan x bleh tahan dohhhh...
kecacatan da muka anies...
hope b4 hari btunang nanti kesan benda alah nie akan hilang...
huhuhu...sedeyyy.... ('~')